Thursday, June 4, 2009

Nederlandse managers reageren betrekkelijk laks en naïef op de economische crisis

Nederlandse managers reageren betrekkelijk sloom, laks en naïef op de economische crisis
Crisis blijft hier onbenut

(Bron: De Telegraaf, DFT) Nederlandse managers reageren relatief laks en naïef op de economische crisis, zo blijkt uit internationaal onderzoek van KPMG onder 850 senior managers in 29 landen.
Anders dan met name Aziatische ondernemingen lijken de meeste Nederlandse bedrijven te verwachten dat de crisis wel overwaait en grijpen ze de situatie nauwelijks aan voor strategische veranderingen, zo concludeert KPMG.
Van de onderzochte Nederlandse ondernemingen denkt slechts 24% de komende twaalf maanden veranderingen in de strategie door te voeren. Wereldwijd voorziet 50% van de ondernemingen het komend jaar wijzigingen in de bedrijfsstrategie als gevolg van de crisis. Ook op de langere termijn blijken Nederlandse bedrijven geen ingrijpende wijzigingen in de strategie te voorzien. Slechts één op de vijf ondernemingen verwacht de komende tien jaar strategische veranderingen. Internationaal ziet ruim de helft van de onderzochte bedrijven op de lange termijn strategische veranderingen als gevolg van de kredietcrisis.

KPMG Advisory partner William Koot zegt nogal geschrokken te zijn van de cijfers. ,,Nederlandse bedrijven grijpen de crisis blijkbaar niet aan voor strategische verandering. Wereldwijd wordt de crisis opgepakt om na te denken welke richting het op moet met het bedrijf. Wij denken dat, nu we een paar zwaluwen zien, we de crisis wel zullen uitzitten met alleen kostenreductie. Het lijkt er haast op dat Nederlandse bedrijven denken dat ze straks gewoon verder kunnen met hun plannen van vóór oktober.”
Lees artikel...
http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/4076327/__Crisis_blijft_hier_onbenut__.html?p=5,1

De KPMG Advisory-organisatie bestaat uit ruim 1.000 adviseurs. Deze zijn gespecialiseerd in het identificeren en beheersen van risico's in de bedrijfsvoering.
Reblog this post [with Zemanta]

4 comments:

Anonymous said...

Bedankt voor de interessante informatie

Anonymous said...

Thanks :)
--
http://www.miriadafilms.ru/ приобрести кино
для сайта trendsbridge.blogspot.com

Anonymous said...

Ik heb trendsbridge.blogspot.com gevonden via startpagina Gaaf gemaakt! Ik hoop zelf ook zo een site te maken.
Waarmee heb je dit gemaakt?

Groetjes,
Henny uit Purmerend

Anonymous said...

Goed gemaakt! Ik hoop zelf ook zo een site te maken.
Hoe heb je dit gemaakt?
Ik heb trendsbridge.blogspot.com gevonden via Google.

Groetjes,
Debby uit Haarlem